"GENÇ NİDA, HAFIZLIK YARIŞMASI"

12.01.2023 256

 

      Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü önderliğinde Erzurum il Milli Eğitim Müdürlüğü ve himayesinde Şehit Hasan Yılmaz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde 11/01/2023 Çarşamba günü saat 09:30'da ilimiz Anadolu İmam Hatip Liselerindeki kız öğrenciler arasında "Genç Nidâ" Kız Öğrenciler Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışması " gerçekleştirildi.

 

      Okulumuzun Konferans Salonunda düzenlenen yarışmaya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Tokay İŞLER, Palandöken Müftüsü Ahmet GÖZCÜ, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

       Yarışmanın açılış konuşmasını yapan Okul müdiresi Vahide KIYICI "Sizleri en kalbi duygularımla, hürmetle, muhabbetle selamlıyorum.Resûl-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm, Veda Hutbesi'nde şöyle buyuruyor; Ey Müminler, size iki emanet bırakıyorum. Onlara sımsıkı sarıldığınız takdirde bir daha asla yolunuzu şaşırmasınız. Bunlar, Allah'ın kitabı Kur'an ile Peygamber Efendimizin, Aleyhissalâtü Vesselâm sünnetidir. Kur'an'ı Kerim'de kendisini hem okunan, hem yazılan bir vahiy olarak tarif eder." diyerek sözlerine başladı.

 "Sevgili misafirler, programımızdaki asıl amaç meselenin yarışmak değil, Peygamber efendimizin ''Kur'an-ı sesinizle güzelleştirin '' hadisi şerifinde buyurduğuna binaen imam hatip liseli öğrencileri arasında bir heyecan ve tatlı bir rekabet oluşturulmasını sağlayarak Kur'an-ı Kerim' i en doğru şekilde, güzel bir sada ile okunmasını teşvik etmek olduğunu belirtmek isterim". Son olarak  yarışmaya katılan tüm öğrencilere başarılar diledi.

    İbrahim Hakkı Fen Lisesi öğretmenlerinden Bekir Karamollaoğlu'nun Ney müzik ziyafetiyle misafirler ağırlandı.

      Yarışmaya katılan öğrenciler, Kur´an-ı Kerim okuma performanslarını seçici kurul önünde sergiledi. Seçici kurulun yapmış olduğu değerlendirme sonucunda Genç Nida Kız Öğrenciler Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışmasında, Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Elanur  KARABABA birinci, Hasan  Basri Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Melikenur PAKİH ikinci, Aziziye Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi İlknur ÇİNİ ise üçüncü oldu. Genç Nida  Kız Öğrenciler Hafızlık yarışmasında Palandöken Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Zeynep Sude KARAKAŞ birinci, Şehit Hasan Yılmaz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Beyzanur AKSAKAL ikinci, Aziziye Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Meryem KESKİN üçüncü oldu.

      Yarışmaya katılan öğrencilere protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyelerin verilmesi ile program sona erdi.

      Yarışmasında ikincilik alan okulumuz 10-D sınıfı öğrencisi Beyzanur Aksakal'ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

 

 

 

12-01-202312-01-202312-01-202312-01-202312-01-202312-01-202312-01-2023

İLETİŞİM

Adres:
MÜFTÜ SOLAKZADE MAH. MAREŞAL FEVZİ ÇAKMAK CAD. ŞEHİT HASAN YILMAZ KIZ AİL BLOK NO: 38/11 PALANDÖKEN / ERZURUM


Telefon
(442) 319 1909


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın