"İMAM HATİPLİ OLMAK BİR AYRICALIKTIR"

31.10.2022 249

"İMAM HATİPLİ OLMAK BİR AYRICALIKTIR"

# İmam hatipli olmak Rasulullah'ı tek önder bilip Kur'an ve Sünnet çizgisinden sapmamaktır.

# Günde 5 kere huşu ile Yüce Yaratıcı'nın huzuruna durmaktır.

# Dava adamı olmaktır, Hakk ile batıl mücadelesinde Hakk'ın yılmaz savunucusu olmaktır.

# Dert sahibi olmaktır. Yeryüzündeki tüm kötülükleri kendine dert edinip adalet yeryüzüne hâkim oluncaya dek mücadele etmektir.

# Sorumluluk sahibi olmaktır. Dünyadaki tüm Müslümanlardan, tüm insanlardan kendini sorumlu hissetmektir. Herkes "Banane, benim işim değil" derken "Ben yaparım" diyerek ileri atılmaktır.

# Aranan adam olmaktır. Bu işi en iyi kim yapar dendiğinde hemen parmakla gösterilmek; bir vazife verildiğinde en iyi şekilde yerine getirmektir.

# Asım'ın Nesli olmaktır. Garbın âfâkını sardığında çelik zırhlı duvarlar, yokluklar içinde bile olsa hayat iman ve cihattan ibarettir şuuruyla küffara karşı iman dolu göğsünü siper etmektir.

İmam Hatip Okulları Kuruluş Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında Dr. Öğrt. Üyesi Recep ERTUGAY tarafından okulumuz  öğrencilerine yönelik "İmam Hatipli Olmak Bilinci" konulu sunum yapılmıştır.

31-10-202231-10-202231-10-2022

Adres:
MÜFTÜ SOLAKZADE MAH. MAREŞAL FEVZİ ÇAKMAK CAD. ŞEHİT HASAN YILMAZ KIZ AİL BLOK NO: 38/11 PALANDÖKEN / ERZURUM

(442) 319 1909