Müdürümüzden

Müdürümüzden

Müdürümüz Vahide Kıyıcı Hocamızın mesajı 

17.08.2022 506

KADER GAYRETE AŞIKTIR

Bu veciz sözü okulumuzun ana giriş kapısının üzerine yazdık. Gayret bizden, tevfik Allah'tandır.

2016 yılında kamulaştırılan ve 15 Temmuz şehidi Hasan Yılmaz'ın adı ile Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak açılan okulumuz 2018 yılında Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Proje Okulu olmuştur. Böylece öğrencilerimiz İmam Hatip müfredatıyla birlikte isterlerse fen lisesi, isterlerse anadolu lisesi müfredatı takip etmektedirler.

Salgın hastalık dönemini okulumuzu değiştirmek ve dönüştürmek için bir fırsat bildik. Uzun yıllar boyunca mekâna sirayet etmiş olan negatif havanın ve bakımsızlığın, eskimişliğin sebep olduğu yıpranmanın giderilmesi için okulumuzu baştan aşağı elden geçirdik. Temizledik, boyadık. Tamir edilmesi gerekenleri tamir, tadil edilmesi gerekenleri tadil ettik. Kapalı mekanları açtık, doğal ışığa kavuştuk. Işıl ışıl tertemiz bir okul olduk.

Okulumuzda kullanılmayan mekanları değerlendirerek 28 öğrenci barındırdığımız yurdumuzu büyüttük, 107 öğrenciye hizmet verebilir hale getirdik. Aile sıcaklığında bir ortam hazırladık. Güzel ferah odalarda bazalı yataklar, etüt odaları, dinlenme salonları ve diğer imkanlarla çocuklarımızı rahat ettirdik. Din Öğretimi Genel Müdürü Sayın Dr. Nazif Yılmaz hocamızın ziyaretinde okulumuz ve özellikle yurdumuz hakkında "Bu okulu/yurdu Türkiye'de diğer okullara örnek yurt olarak gösterelim" övgüsüne mazhar olduk.

Komşu okullarla ortak kullandığımız asfaltı eskimiş, yer yer delinmiş bahçeyi diğer okullardan ayırarak yeşillendirdik, ağaçlandırdık. Çocuklarımızın yürüyüş yapabilecekleri "15 Temmuz Şehitleri Yürüyüş Yolu" yaptık, oturma grupları, kamelyalar yerleştirdik. Voleybol filesi ve basketbol potaları, enerjisini güneşten alan aydınlatma direkleri yerleştirdik. Böylece daha korunaklı daha huzurlu bir bahçeye sahip olduk.

Liselere Geçiş Sistemi puanı ile okulumuzu tercih eden öğrencilerimizi akademik olarak sınavlara, donanımlı hanımefendiler olarak hayata hazırlamak istiyoruz. Bunun için canla başla çalışan, alanında en iyi öğretmenlerden oluşan eğitim gönüllüsü bir ekibe sahibiz. Destekleme ve yetiştirme kurslarımız ile okul derslerini takviye ediyor çocuklarımızı sınava hazırlıyoruz. Kitap okumayı çok önemsiyoruz, her gün bir saat bütün öğrenci ve öğretmenlerimizle birlikte kitap okuyoruz. Okulumuzda bir klasik kütüphanemiz bir de Z-Kütüphanemiz, toplamda 7 binden fazla kitabımız var.

Öğrencilerimizin kendilerini keşfetmeleri için Robotik Kodlama ve STEM Laboratuvarı ve Fizik, Kimya, Biyoloji laboratuvarı kurduk. Konferans ve kariyer günleri kapsamında öğrencilerimizin ufkunu açacak konuşmacıları belli periyotlarda okulumuzda misafir edip öğrencilerimizle buluşturuyoruz. 

Okulumuzun spor salonunun zeminini salon sporları yapılabilir hale getirdik. Sosyal ve sportif faaliyet yapmak isteyen öğrencilerimiz için kurslar açıyoruz.

Kem âlât ile kemalât olmayacağının bilincinde, öğrencilerimize en güzel imkanları sunmak için çalışıyoruz.

Biz mutlu bir okuluz. Huzurlu bir okuluz.

Bölgemizin en güzel okuluyuz.

Vahide KIYICI

Okul Müdürü 

İLETİŞİM

Adres:
MÜFTÜ SOLAKZADE MAH. MAREŞAL FEVZİ ÇAKMAK CAD. ŞEHİT HASAN YILMAZ KIZ AİL BLOK NO: 38/11 PALANDÖKEN / ERZURUM


Telefon
(442) 319 1909


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın